Word abonnee

Golf

Ruben van Uden: Laatbloeier in het golfen

John Kramer

Golf

Ruben van Uden: Laatbloeier in het golfen

door: Jasper Boks
10 augustus 2017
10 tot 15 minuten lezen

Ruben van Uden is een laatbloeier. Hij werd op z’n 26ste prof. Al na drie weken veroverde hij bij de ING Private Banking Golfweek een wildcard voor de KLM Open (14-17 september). Het is slechts het begin, zegt hij. “Ik ga de kunst afkijken van Joost Luiten.”

Op zijn hand heeft hij ‘Q-school’ geschreven. Ruben van Uden heeft af en toe geheugensteuntjes nodig. Hij moet zich nog inschrijven voor de ‘Q-School’, het toernooi waarmee hij promotie naar een hoger niveau binnen het Europese golf af kan dwingen. “Ik ben af en toe wat slordig met dit soort administratieve zaken. Ik moet aan veel dingen denken en ik regel alles zelf.”

Tekst gaat verder onder de foto

De ‘Tiger Woods van de Eindhovensche’ neemt een slok van zijn ‘Gele Peter’, een mix van bitter lemon en jus d’orange. Met zijn 26 jaar haalt Ruben, kind van een Surinaamse moeder met roots in India en een Nederlandse vader, de ge- middelde leeftijd flink omlaag bij de statige, be- sloten golfclub in de bossen van Valkenswaard. Op het terras van het clubhuis zitten vooral gepensioneerden. De gemiddelde leeftijd van de leden ligt op 75 jaar.

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen! 

Delen: