Word abonnee

Voetbal

Voetballen in stilte: Lionel Messi

Voetbal

Voetballen in stilte: Lionel Messi

door: Edwin Winkels
24 juli 2017
18 tot 23 minuten lezen

Gesteggel over een nieuw contract. Een strafblad. Getrouwd. Met Barcelona stond hij in de schaduw van Cristiano Ronaldo en Real Madrid. Er was veel te doen om Lionel Messi de afgelopen tijd. Is het verval ingetreden op z’n dertigste? Een portret van Leo door Edwin Winkels, al jaren woonachtig in Barcelona en volger van de club.

Hij leeft in bijna absolute stilte, overal waar hij is, waar hij komt. Om te beginnen thuis. Of rond het huis, beter gezegd, want bínnen zijn weinig mensen geweest die niet bij de familie of de intieme vriendenkring horen. Al is hij ook daar, zeggen die vrienden altijd, niet de grootste prater.

Rond zijn woning, of complex eigenlijk, in de heuvels van de wijk Bellamar van Castelldefels, 25 kilometer ten zuiden van Barcelona, heerst bijna de hele dag een weldadige rust. Niemand die Lionel Messi lastigvalt. De buren kennen hem, en hij kent de buren een beetje. Slechts een van hen deed altijd een beetje lastig; Messi kocht de buurman daarop uit, en vergrootte zo het ommuurde terrein waar hij woont. In stilte, in alle rust.

Paparazzi zijn er weinig gesignaleerd. Het adres is, een wonder in deze tijden, nergens op internet te achterhalen. Op zwoele zomeravonden kun je er de geanimeerde stemmen vanuit de enorme tuin horen, terwijl de lucht zwanger is van de geur van de barbecue, de typische Argentijnse asado. Het accent dat je hoort is onvervalst Argentijns. Een van de typeringen van Leo Messi is dat hij bij Barcelona voetbalt, maar nog altijd in Rosario woont. Zijn immense woning is een ‘klein Rosario’, een oase waarvandaan hij ooit, als zijn voetbalavontuur ten einde loopt, naar het echte Rosario zal terugkeren.

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen! 

Delen: