Word abonnee

Voetbal

‘Ik zou het zo tien keer overdoen’

Paul Bakker

Voetbal

‘Ik zou het zo tien keer overdoen’

door: Barbara Barend & Marlies van Cleeff
23 maart 2021
3 tot 8 minuten lezen

Anouk Hoogendijk (35) is al een tijdje voetbalster af, maar uitdagingen zijn er nog genoeg. Ze werd gevraagd voor populaire tv-programma’s en is voetbalanalist. In oktober vorig jaar kwam ze voor de grootste uitdaging van haar leven te staan. Na een helse bevalling werd zoon Sonny geboren. We nodigden Anouk met haar kersverse gezin uit voor een shoot.

Een mini Nederlands elftal-tenue hangt aan een lamp boven de bank in huize Verhoeven-Hoogendijk. Zoontje Sonny lacht ons in de armen van zijn moeder toe als we plaatsnemen. Kersverse vader Pieter, gymdocent op een middelbare school in Houten, maakt koffie en snijdt de appeltaart. Anouk laat ons trots het geboortekaartje zien. ‘Sonny Otto Verhoeven, geboren op 18 oktober 2020.’
Anouk: “Toen Sonny geboren werd, dachten Pieter en ik dat we precies tien jaar bij elkaar waren. Op het geboortekaartje zou iets komen te staan als: een bekroning van onze liefde; tien jaar samen en nu een zoon. Totdat Pieter me belde van zijn werk: ‘Ik heb slecht nieuws. We zijn pas negen jaar samen.’”
Pieter: “We leerden elkaar kennen op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam. Jaren later kwamen we elkaar op Facebook weer tegen. Anouk had in Engeland gespeeld, was net een dag terug in Nederland. Ik stuurde haar een berichtje: over een half uurtje zien we elkaar op die plek. In die week spraken we meteen vier keer af.”
Anouk lachend: “Het was liefde op het tweede gezicht. Pieter en ik zijn heel verschillend, maar vullen elkaar goed aan. Ik had altijd een turbulent leven en was heel impulsief. Pieter is juist rustig en stabiel.”
Pieter: “Eerst viel ik op haar mooie verschijning. Maar Anouk is ook heel spontaan, je kunt haar overal mee naartoe nemen, zij vermaakt zich wel. Ze is ondernemend en ambitieus. ‘Nee’ is geen optie voor haar, ze denkt altijd in mogelijkheden. Ik wist wel dat Anouk voetbalde, maar ik had me nooit echt in haar carrière verdiept. Dat ze inmiddels een bekende Nederlander is, hoort bij haar werk en haar leven. Soms ga ik wel mee naar feestjes, hoor, als ik uitgenodigd word. Dat vind ik leuk en doe ik graag voor haar.”
Anouk: “Maar jij staat liever niet in de schijnwerpers.”
Pieter lachend: “Nee, want wat ben ik dan: voetbalman?”
Anouk: “Pieter is heel bescheiden. Ik ben allang blij dat mensen nu ook eens zien wie je bent en wie de vader van Sonny is.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: