Word abonnee

Voetbal

‘Ooit zal ik voor Feyenoord spelen’

ANP, Prive

Voetbal

‘Ooit zal ik voor Feyenoord spelen’

door: Marlies van Cleeff
27 mei 2021
2 tot 7 minuten lezen

Ze is een van de beste spitsen ter wereld in het vrouwenvoetbal en heeft de status van een wereldster. Vivianne Miedema is niet alleen topscorer aller tijden van het Nederlands elftal en de Engelse league, maar ook een spreekbuis, actrice, wereldverbeteraar en Feyenoorder in hart en nieren.

Vivianne de actrice
Je schitterde onlangs met Lieke Martens in een pindakaas­ reclame. Lonkt er een nieuwe carrière?
Lachend: “Mijn acteerwerk was niet heel sterk. Het lag ver buiten mijn comfortzone. Ach, die dingen horen erbij. Het is leuk dat jongetjes en meisjes die fan van ons zijn dit op tv voorbij zien komen.”
Als jij in Londen over straat loopt, word je dan herkend?
“Dat begint nu te komen en dat komt vooral omdat ik een beetje het gezicht ben geworden van de Engelse competitie. Met een paar meiden van het team gaan we geregeld Londen in. Als groepje vallen we sowieso wat meer op, we zien er natuurlijk ook sportief uit. Dan kunnen mensen wel een gezicht bij de naam plaatsen. Maar het is in Engeland nog niet zo gek als dat het in Nederland is.”
Vind je dat je bekendheid je beperkt in je vrijheid?
“Wij waren de eersten die riepen: ‘We willen het vrouwenvoetbal groot maken en bekend worden.’ It comes with a price. Ik hou niet enorm van die aandacht, het is na al die jaren nog steeds wennen. Vorig jaar was ik na de lockdown even terug in Hoogeveen. Ik was al heel lang niet bij mijn ouders thuis geweest. Met mijn broertje Lars ging ik een avondje uit en ik dronk een biertje. Twee minuten later stond dat op internet. Ik had vakantie en een half jaar geen wedstrijden kunnen spelen vanwege corona, mag het ook een keer… Maar ja, dat hoort er nou eenmaal bij. Gelukkig valt het in de sport nog mee, artiesten worden meer in de gaten gehouden. Zo’n interessant leven heb ik niet.”

Vivianne de topscorer
Je speelt nu vier jaar bij Arsenal, bent pas 24 en nu al top­ scorer aller tijden in Engeland en van Oranje.
Lachend: “Ze zeggen dat je moet stoppen op je hoogtepunt, toch?”
Je gaat nu toch niet je afscheid bekend maken?
Lachend: “Nee, hoor.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: