Word abonnee

Wielrennen

Peter Sagan: ‘Circle of life’

ANP, Getty Images & Privé

Wielrennen

Peter Sagan: ‘Circle of life’

door: Helden
5 juni 2018
2 tot 7 minuten lezen

Peter Sagan

(26 JANUARI 1990)

Peter Sagan was in de jeugd al een klasse apart. Mountainbiken, veld­ rijden of gewoon op de weg, het maakte hem niet uit. Samen met zijn Poolse generatiegenoot Michal Kwiatkowski, tegenwoordig fietsend voor Sky, verdeelde hij de prijzen. Toen hij in 2010 bij de profs ging rijden, bleef hij winnen. Over de kasseien, bergjes of een wedstrijd die eindigt in een massasprint? Peter Sagan bleek een alleskunner.

Tekst gaat verder onder de foto

Peter Sagan wint de tour-etappe naar Boulogne-sur-mer en immiteert forrest gump

Helden Magazine 42

Het eerste gedeelte van het verhaal van Peter Sagan komt voort uit Helden Magazine 42 waar Dafne Schippers de cover siert. Schippers leeft onder een vergrootglas sinds dat ze in 2015 voor de sprint koos. En dat is wennen. ‘’Ik ben er wel achter dat ik geen robot ben’’

Verder in de 42ste editie van Helden, is er veel aandacht voor de Tour de France. Topsprinter Dylan Groenewegen, eerste Nederlandse Tourwinnaar Jan Janssen, en Servais Knaven, ploegleider van Chris Froome komen allemaal voorbij in het Tourgedeelte. Dirk Kuyt blikt terug op zijn carrière, Ranomi Kromowidjojo over goud, het geloof en nog meer, hockeysters Lidewij Welten en Frédérique Matla over het WK Hockey, motorcrosser Jeffrey Herlings, oud-voetballer Glenn Helder en Barbara Barend ontmoet Hans van Breukelen.

Wil je het hele nummer lezen? Bestel Helden Magazine 42! Wil je geen inspirerende sportverhalen missen van onze Nederlandse sporthelden? Abonneer je nu snel en ontvang de Helden Magazine op je deurmat, voordat het sportblad in de supermarkten te vinden is. Blijf daarnaast op de hoogte van het recentste sportnieuws en leuke winacties door je aan te melden op onze nieuwsbrief en volg ons op onze social mediakanalen.

Delen: