Word abonnee

Voetbal

Die scenario’s, dan geloof je toch bijna niet in toeval?

Iris Planting

Voetbal

Die scenario’s, dan geloof je toch bijna niet in toeval?

door: Jasper Boks
5 juni 2018
17 tot 22 minuten lezen

Dirk Kuyt scoorde in z’n laatste wedstrijd drie keer en bezorgde Feyenoord vorig jaar de landstitel waar zo naar werd gesmacht. In Dirk Kuyt, het geloof in succes blikt hij terug op zijn carrière, met de nadruk op de bewogen laatste twee seizoenen. Helden neemt met hem passages door uit zijn boek.

Tekst gaat verder onder de foto

‘Bij alle ploegen waarin ik gevoetbald heb, had ik te maken met spelers met een fluwelen techniek. Die heb ik altijd gezien als de stenen, en mezelf als het cement dat daartussen zit.’
Dirk Kuyt in Dirk Kuyt, het geloof in succes

“Ik werd altijd erg gewaardeerd door m’n trainers en ploeggenoten. Neem het Nederlands elftal bij het WK van 2010, toen we de finale haalden. Het ging steeds over De Grote Vier, over Arjen Robben, Robin van Persie, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart. Ik had vergele­ken bij hen veel meer een functionele techniek, maar had weer andere kwaliteiten. Ik vulde hen aan, had ook een verbindende rol omdat ze niet allemaal even goed met elkaar op konden schieten. Bondscoach Bert van Marwijk heeft later weleens gezegd dat hij mijn naam als eerste op het papier schreef als hij in Zuid­-Afrika het elftal samenstelde. Dat is voor mij een heel mooie vorm van waardering. Vandaar de omschrijving van stenen en cement: zonder cement heb je geen huis, dan stort de boel in elkaar.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen! 

Delen: