Word abonnee

Voetbal

‘Doe lekker normaal met z’n allen’

Jasper Faber

Voetbal

‘Doe lekker normaal met z’n allen’

door: Frits Barend & Jasper Boks
20 mei 2019
2 tot 7 minuten lezen

Ronald Koeman dook afgelopen 10 Jaar meerdere keren op in Helden. Met zijn gezin, met zijn broer, als trainer van Feyenoord, Southampton en Everton. Tegenwoordig gaat hij als opa door het leven. En als bondscoach van het Nederlands elftal. Oranje zit sindsdien in de lift. Toeval? We vroegen het hem in de aanloop naar de halve finale van de Nations League tegen Engeland op 6 juni.

Gefeliciteerd opa!
“Ja, de wereld is weer een Koemannetje rijker! Dankzij Tim en Chloë die zoontje Xavi hebben gekregen. Heel bijzonder. En eerlijk is eerlijk, Bartina en ik hebben er zo langzamerhand ook de leeftijd voor om oma en opa te worden.”
En de tweede keer dat jullie opa en oma worden is ook al aanstaande, want dochter Debbie is in juni uitgerekend. Is het lekker dat je nu bondscoach bent en geen trainer van een club?
“Een van de voordelen van het bondscoachschap is dat ik niet meer elke dag op het veld sta. De kinderen kunnen nu ook wat meer een beroep op me doen. Toen de kinderen klein waren, was ik heel veel weg. Bartina heeft grotendeels de opvoeding van Debbie, Tim en Ronald junior voor haar rekening genomen. Nu kunnen we wat makkelijker samen leuke dingen doen met de kleinkinderen en daar heb ik heel veel zin in.”
Wat voor opa zal je zijn, denk je?
“Ik zal wel anders zijn dan dat ik als vader was, denk ik. Als vader was ik wel van de puntjes op de i, dat heb ik weer van mijn vader overgenomen. Afspraken kom je na. En als we met de kinderen ergens heen gingen, moesten ze niet te veel lawaai schoppen. Ik schat in dat ik als opa wat losser zal zijn.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: