Word abonnee

Wielrennen

Harrie Lavreysen: Wat goed is…

David Meulenbeld

Wielrennen

Harrie Lavreysen: Wat goed is…

door: Susanne Evers
26 maart 2019
3 tot 8 minuten lezen

Harrie Lavreysen (22) besloot vier jaar terug het bmx’en te verruilen voor de baan. sinds begin maart geldt hij als de beste sprinter van de wereld. Dat belooft wat voor de Spelen van volgend jaar. De VPRO volgt hem en negen andere beloften met een olympische droom online. Helden kijkt mee.

Zijn verhaal leest als een sprookje over vallen en opstaan. Met in de hoofdrol een Brabantse jongen uit Luyksgestel. Begin maart werden de vele opofferingen van de afgelopen jaren beloond. In het Poolse Pruszkow veroverde Harrie Lavreysen niet alleen de wereldtitel op de teamsprint, maar hij pakte ook de regenboogtrui op de individuele sprint. De finale van het koningsnummer werd een ware broedermoord.

In twee races versloeg Harrie zijn teamgenoot, vriend én kamergenoot Jeffrey Hoogland. “De avond voor de finale heb ik veel filmpjes bekeken. Ook van Jeffrey. Ik wist dat ik het tactisch anders moest doen dan anders, want Jeffrey weet precies wat ik doe.” Beide mannen stonden er in de finale alleen voor. “Normaal word je door de bondscoach de baan ingeduwd, dan geeft hij nog wat laatste, tactische aanwijzingen. Jeffrey en ik hadden al geloot wie bondscoach Hugo Haak mocht ‘hebben’. Maar Hugo zei voor de finale tegen ons: ‘Jullie zoeken het maar uit.’”

Tekst gaat verder onder de foto

Harrie Lavreysen op de fiets

‘Mijn schouder schoot bij de gekste dingen uit de kom. In het zwembad, tijdens een potje volleybal, tijdens een kussengevecht’

Helden Magazine 46

Het eerste gedeelte van het verhaal van Harrie Lavreysen komt voort uit Helden Magazine 46 waar Tom Dumoulin de cover siert. Dumoulin vertelt over zijn huwelijk en hoe hij besloot het plan om helemaal voor de Tour te gaan in 2019 aan te passen ‘’De Giro winnen is fantastisch, maar trouwen gaat verder dan dat’’.

Verder in de 46ste editie van Helden, Lieke & Sanne Wevers vertellen openhartig over de moeilijke tijd, oud-voetballer Jaap Stam blikt terug op voorgaande hoofdstukken in zijn leven, wielrenner Fabio Jakobsen, het dynamische Laura & Lisanne de Witte, beachvolleybalsters Marleen van Iersel & Joy Stubbe, oud-basketballer Michael Jordan, voetbaltrainer José Mourinho, Cor van der Geest over zijn zoons Elco en Dennis, turner Casimir Schmidt, voetballer Dusan Tadic, en Victoria Koblenko ging langs bij coureur Tom Coronel.

Wil je het hele nummer lezen? Bestel Helden Magazine 46! Wil je geen inspirerende sportverhalen missen van onze Nederlandse sporthelden? Abonneer je nu snel en ontvang de Helden Magazine op je deurmat, voordat het sportblad in de supermarkten te vinden is. Blijf daarnaast op de hoogte van het recentste sportnieuws en leuke winacties door je aan te melden op onze nieuwsbrief en volg ons op onze social mediakanalen.

Delen: