Word abonnee

Formule 1

‘Ik ben gewoon gecrasht’

Marcel Krijger

Formule 1

‘Ik ben gewoon gecrasht’

door: Victoria Koblenko
27 maart 2019
10 tot 15 minuten lezen

Doordeweeks is Tom Coronel ondernemer, in het weekend draait alles om racen. Victoria Koblenko ging langs bij de avonturier in business én op het circuit voor een gesprek over Max Verstappen, het vaderschap, trouwen, ontembare ambities en – voor het eerst sinds zijn faillissement – over een zakelijk dieptepunt.

Als de analist van Formule 1 bij Ziggo heb je recht op een voorspelling. Hoe groot wordt Max Verstappen?
“Max is de grootste. Ik durf mijn huis er onder te verwedden dat hij binnenkort wereldkampioen wordt. Ik vreet een bezem op als ie binnen drie jaar geen wereldkampioen is. En geloof me, dat is lang kauwen!”
Als je terugblikt op je eigen racecarrière, ben je dan weleens jaloers op Max?
“Ja, en ik ben niet de enige. Maar Max maakt mijn wereld ook leuker. Hij doet dingen die niet kunnen. Zijn stijl van inhalen, dat heb ik nog nooit gezien. Buitenom inhalen is mij nooit gelukt. Het is raar dat het hem wel lukt.”
Waar is dat aan te danken?
“Dat is volledig de verdienste van vader Jos. Jos heeft hem behoed voor de fouten die hij ooit zelf maakte als coureur. Max is de perfecte combinatie van Jos en zijn moeder, die ook racete.”
Weet je nog hoe je eerste ontmoeting was met Max?
“Max is voor mij de zoon van Jos. Ik ken hem al vanaf dat ie een jochie was.”
Wat moet hij nog leren om wereldkampioen te worden?
“Max heeft het nu wel geleerd. In het begin was hij te fel, nu racet hij gecontroleerder. Max neemt gelukkig nog steeds risico’s, maar het is allemaal wat uitgebalanceerder nu. Hij is er nu klaar voor.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: