Word abonnee

Voetbal

Tegen de stroom in

ANP

Voetbal

Tegen de stroom in

door: Barbara Barend & Frits Barend
24 maart 2021
3 tot 8 minuten lezen

Noa Lang maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Club Brugge. De 21-jarige aanvaller is in sneltreinvaart uitgegroeid tot dé sensatie van België. Het is Noa niet altijd voor de wind gegaan in het leven. We leggen hem vijf stellingen voor. “Het is bij mij altijd: mensen lopen met me weg of ze hebben een hekel aan me.”

Bij Club Brugge ziet iedereen de ware Noa Lang
“Voor een deel, want het beste moet nog komen. Ik ben nog niet helemaal fit, heb ook corona gehad. Dat merk ik nog in de wedstrijden, mijn conditie is nog niet optimaal. Maar ik ben goed op weg. Nu is het zaak dat ik het constant laat zien, negentig minuten lang. Dit is ook nog maar het eerste jaar dat ik wekelijks op het hoogste niveau speel.”
Er is berekend dat jij nu al de speler bent die de meeste waarde vertegenwoordigt van alle spelers in de Belgische competitie: 20 miljoen.
Lachend: “Kun je nagaan! Toen ik deze kant op ging, was ik 4,5 miljoen euro waard. Het kan snel gaan. Op een dag zal ik nog veel meer waard zijn. Als ik nu een transfer maak, zal de club nog meer dan 20 miljoen vragen, denk ik zo.”
Hoe zwaar was het vertrek bij Ajax afgelopen zomer?
“Achteraf gezien ben ik blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Maar op het moment dat ik voor een vertrek koos, was dat niet leuk. Ajax was mijn droomclub. Maar ik wilde elke week spelen en bij Ajax stond Dusan Tadic op mijn plek. In de eerste wedstrijden van het seizoen speelde ik in totaal tien minuten. Ik was er klaar mee, dat heb ik heel duidelijk aangegeven bij trainer Erik ten Hag. Misschien heb ik het iets te duidelijk gezegd, dat is dus een ‘Noa Langetje’. Mijn carrière staat op de eerste plek, en ik wilde mezelf niet helemaal wegcijferen voor de club.”
Wat bedoel je met een ‘Noa Langetje’?
Lachend: “Nou, ik ben niet altijd de makkelijkste geweest.”
Kreeg je nog een afscheid bij Ajax?
“Nee, maar ik kreeg wel veel berichtjes van mensen van de club, zoals van technisch directeur Marc Overmars. Daar hecht ik veel meer waarde aan.”
Waarom doe je het meteen zo goed bij Club Brugge?
“Ik ben volledig gefocust op voetbal. Ik heb hier niet zoveel te doen, heb geen afleiding. Bij Ajax zat ik echt niet stil na een training om te herstellen, in Amsterdam had ik te veel afleiding.”
Bij Club Brugge spelen de Nederlanders Ruud Vormer, Stefano Denswil, Bas Dost en Tahith Chong. Heb je daar veel aan?
“In het begin zeker. Ruud Vormer is de aanvoerder, hij maakte me wegwijs.”
Is jouw succes bij Club Brugge ook een beetje een lange neus naar Ajax?
“Nee, ik weet dat Ajax me niet kwijt wilde. Ze zeiden alleen dat ik geduld moest hebben. Maar mijn geduld was op.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: