Word abonnee

Schaatsen

De 3 musketiers

Stephan Tellier

Schaatsen

De 3 musketiers

door: Luuk Blijboom
19 januari 2021
3 tot 8 minuten lezen

Met Graaf d’Artagnan vertolkt door hun coach Jac Orie en Dai Dai N’tab, Thomas Krol en Kai Verbij in de rol van Aramis, Athos en Porthos verschijnt in februari 2022 een nieuwe uitgave van De Drie Musketiers. Het wordt het verhaal van drie schaatsers die naar Beijing afreizen om het gedroomde goud op te halen. In Helden alvast een voorpublicatie van het jongensboek, verbonden aan dat ene motto: één voor allen, allen voor één.

DE DRIE MUSKETIERS SLUITEN VRIENDSCHAP
Kai Verbij (26) leert Thomas Krol (28) op zijn veertiende kennen, als gewestelijk talent. Met Dai Dai N’tab (26) maakt hij kennis in Jong Oranje. De loopbaan van de drie schaatsers loopt sindsdien parallel. Ze maken elkaar in de trainingen niet alleen zo goed dat er wereldtitels worden behaald, ook naast het ijs blijken ze het goed met elkaar te kunnen vinden. Een innige vriendschap ontstaat.
Thomas: “Het is moeilijk onze relatie te benoemen. Eigenlijk zijn wij heel veel van elkaar. En alles loopt naadloos in elkaar over.”
Dai Dai: “Onze verhouding tot elkaar valt eigenlijk niet te benoemen.”
Kai: “Of onze vriendschap het moeilijk maakt elkaar te killen in een race? Nee, eh, ja, pfff… Het is heel lastig om te winnen van deze jongens. Maar dat is vooral omdat ze zo goed zijn.”
Dai Dai: “Ik zie het zo: als ik tóch van iemand moet verliezen, laat het dan maar een van jullie tweeën zijn. In de eerste plaats gaat het natuurlijk om mezelf, heel simpel. Ingewikkelder moet je het in de topsport niet maken.”
Thomas: “Als ik verlies, dan gun ik het een van jullie. Bij andere tegenstanders geldt het tegenovergestelde. Wij doen ook niet aan psychologische oorlogsvoering voor een wedstrijd. We respecteren elkaar volledig. Ik heb in het verleden met andere jongens meegemaakt dat dat niet zo was. Ik noem geen namen, heb geen zin in ruzie achteraf. Ik verlaag me in ieder geval niet tot dergelijke praktijken. Wij doen gelukkig niet mee aan zulke spelletjes. Jaloezie, haat of nijd kennen we niet.”
Kai: “Wij drieën zijn écht vrienden. We vertellen elkaar heel veel. Sportief gezien hebben we geen geheimen voor elkaar, in ieder geval.”
Thomas: “Vorig jaar was dat wel anders, omdat jullie toen bij Team Reggeborgh zaten en ik bij Jumbo-Visma. Toen liet ik natuurlijk niet het achterste van m’n tong zien. Ik probeer altijd zo eerlijk mogelijk te zijn, maar sommige dingen houd je nu eenmaal voor jezelf. Nu we alle drie bij Jumbo-Visma rijden, is het weer als vroeger. Als ik een slechte dag heb in de training, heb ik er geen enkele moeite mee dat te delen. Omdat ik weet dat jullie daar geen misbruik van maken.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: