Word abonnee

Schaatsen

‘De droomzomer is hét voorbeeld van opladen op vakantie’

Schaatsen

‘De droomzomer is hét voorbeeld van opladen op vakantie’

door: Redactionele samenwerking
22 maart 2021
2 tot 7 minuten lezen

Erben Wennemars is oud-topschaatser, ambassadeur van reisorganisatie TUI en intensief betrokken bij het thema ‘Opladen’, wat staat voor vakantie waarbij het draait om inspanning én ontspanning. Deze zomer is hij ook parkdirecteur tijdens De Droomzomer. Op Droompark De Zanding kunnen mensen deze bomvolle sportzomer tijdens een unieke shortbreak samen sport beleven en gezamenlijk sporten.

ERBEN de vakantieman
“Ik ben van de actieve vakanties. Ik snap heel goed dat mensen lekker met een drankje op een strandbedje willen liggen. Dat moeten ze ook zeker doen. Maar als je dat combineert met eropuit gaan, dagelijks een stukje lopen of fietsen, zul je zien dat je echt tot rust komt,” vertelt Erben Wennemars met het enthousiasme dat zo kenmerkend is voor de oud-schaatser, die in zijn carrière twee keer wereldkampioen sprint werd, zesmaal goud won bij de WK afstanden en twee keer olympisch brons veroverde. Erben is als ambassadeur van reisorganisatie TUI sinds 2019 veel betrokken bij het concept ‘Opladen’, dat staat voor vakantie waarbij het draait om inspanning én ontspanning, lekker én gezond eten. “Door de perfecte combinatie van inspanning en ontspanning kun je je eigen accu opladen.”

ERBEN de sportman
Erben heeft natuurlijk makkelijk praten, hij is hartstikke fit en doet zijn hele leven niets anders dan sporten, sporten en nog eens sporten. “Ik geef toe dat mijn topsportachtergrond ook weleens mijn valkuil is. Vroeger zei ik als we op vakantie gingen tegen m’n gezin gekscherend: we gaan lekker op trainingskamp! Dan werd iedereen boos op me. Ik wilde te veel en te snel. Voor mij is een TUI Sports vakantie, een complete hardloop- of wielerreis, ideaal. Maar je hoeft niet zoals ik meteen de eerste de beste berg op te fietsen als je op vakantie bent, hoor. Ben je gek. Een leuke wandeling of een mooi fietstochtje is ook goed, het draait allemaal om balans.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: