Word abonnee

Formule 1

‘Max Verstappen is de ontdekking van de eeuw’

ANP

Formule 1

‘Max Verstappen is de ontdekking van de eeuw’

door: Jo Bossuyt
13 augustus 2018
18 tot 23 minuten lezen

Max Verstappen is hot. Boegbeeld, winnaar en ongekend talent in één. Hij is nog maar twintig, maar de wereld ligt aan zijn voeten. Wat moet dat worden als hij straks de wereldtitel pakt?

We zitten in het motorhome van Sauber deze broeierig hete namiddag in Hockenheim. Teambaas Frédéric Vasseur is een intelligente man. “Je hebt coureurs die het fantastisch doen in de Formule 2, die in die klasse iedereen naar huis racen. Vervolgens stoten ze door naar de Formule 1 en dan zie je hoe voldaan ze zijn. Je leest op hun gezicht: yes, ik heb het voor elkaar. Samen met hun motivatie verwelkt de stuurmanskunst waarmee ze een jaar eerder nog furore maakten.”
Op wie Vasseur doelt, is niet meteen duidelijk. Veel duidelijker is over wie hij het zeker níet heeft. Toen Max Verstappen in oktober vorig jaar zijn contract met Red Bull verlengde, had het team voor het eerst in zijn Formule 1-bestaan, tegen de eigen traditie in, diep in de buidel getast. Zeer diep. Om Max te houden. Vijftien miljoen? Twintig? Vijfendertig, premies inbegrepen? Maakt eigenlijk niet uit. Sowieso meer geld dan een mens kan opmaken. Ga daar maar eens mee om als twintigjarige.

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: