Word abonnee

Voetbal

‘Wij vieren vanaf nu het leven’

Jasper Faber

Voetbal

‘Wij vieren vanaf nu het leven’

door: Frits & Barbara Barend
3 november 2020
2 tot 7 minuten lezen

Ronald Koeman (57) verruilde in augustus het Nederlands elftal voor FC Barcelona. Het is een nieuw hoofdstuk in een roerige periode. Want buiten de lijnen was er vreugde en verdriet. Ronald en Bartina (59) begroetten hun eerste kleinkinderen. Bartina werd opnieuw ziek. En Ronald kreeg een hartinfarct. Een openhartig gesprek met ‘opa en oma Koe’.

Het moest er ooit van komen: Ronald Koeman trainer van Barcelona. Toen hij in 2003 trainer was van Ajax, wilde Barcelona de gevraagde afkoopsom niet betalen en begin dit jaar wilde Ronald bij het Nederlands elftal blijven dat zich immers had geplaatst voor het EK. “Ik was in januari al de eerste keus van president Bartomeu. Blijkbaar zijn sommige dingen voorbestemd in het leven. Bartina en ik hadden net een appartement in Barcelona gekocht, omdat deze stad voor ons altijd voelt als thuiskomen. We waren bezig met de inrichting en zaten vrijdag 14 augustus in ons appartement naar die kwartfinale Champions League te kijken die Barcelona met 8-2 verloor van Bayern München. Meteen na de wedstrijd belde de president, noem het toeval dat wij in Barcelona waren. Zondagochtend is hij naar ons toegekomen. Bartina en ik keken elkaar aan na dat gesprek en toen wist ik het al: we doen het.”
Bartina: “Mag ik dat magische moment noemen dat wij zaterdagmiddag buiten op ons terras zaten? Ik kan daar weer emotioneel van worden. Het raakte me zo dat Bartomeu jou het appje stuurde ter bevestiging dat hij zondag langs zou komen. We keken elkaar aan en zeiden: nu gaan we geen ‘nee’ meer zeggen.”
Waarom emotioneert dat je zo?
Bartina: “Omdat het weer zo’n mooi moment in ons leven was. We hadden de koffers al gepakt om zondagochtend naar huis te vliegen. We dachten: we zien wel wanneer we de inrichting van het appartement afmaken. En ineens wisten we: we gaan hier blijven!”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: