Word abonnee

Basketbal

Op jacht naar erkenning

Dirk-Jan van Dijk

Basketbal

Op jacht naar erkenning

door: Marlies van Cleeff
8 augustus 2018
9 tot 14 minuten lezen

De Nederlandse 3×3-basketballers zijn hard op weg de wereld te veroveren. Met de steun van TeamKPN Sportfonds wonnen de Orange Lions deze zomer opnieuw zilver op het WK. Hun droom? Vlammen op de Olympische Spelen in Tokio, waar het 3×3-basketbalL voor het eerst op het programma zal staan. Wij legden de basketballers een aantal stellingen voor.

Tekst gaat verder onder de foto

Vergeet de NBA, 3×3-basket-ball is de toekomst

Dimeo van der Horst (27), lachend: “Als we net zoveel kunnen verdienen als de spelers in de NBA, zou ik het niet erg vinden!”
Jesper Jobse (33): “De NBA is wereldwijd misschien wel de sterkste sportcompetitie. In het basketball komen de beste spelers van de wereld ook echt uit de hele wereld. En de allerbesten daarvan spelen in de NBA. De top of the bill.
Sjoerd van Vilsteren (33): “In de NBA gaat er nog steeds veel meer geld om, maar ook onze sport wordt steeds commerciëler. Er is nu al een pot van anderhalf miljoen euro die verdeeld wordt over verschillende toernooien. En het prijzengeld gaat ieder jaar omhoog. Dat helpt. Onze sport groeit hard en heeft aantrekkingskracht op goede spelers. Dat komt natuurlijk ook omdat het olympisch is geworden. Maar voordat we ons met de NBA kunnen vergelijken, moet er nog een hoop gebeuren. Het 3×3-basketball is ook een heel andere sport.”
Aron Royé (30): “Het is een urban sport. Heel laagdrempelig. We spelen tien minuten op een half veld, er is maar één basket in plaats van twee en we wisselen continu door.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: